Tradiční venkovské kuře celé / Traditional whole chicken
Kategorie: | Kuřecí maso / Chicken meat |
---|
KUŘE V KUCHYŇSKÉ ÚPRAVĚ, CELÉ (oškubané, vykuchané)
UVEDENÁ CENA JE ORIENTAČNÍ. PŘESNÁ CENA VÁM BUDE SDĚLENA PŘI PŘEVZETÍ ZBOŽÍ DLE JEHO SKUTEČNÉ VÁHY.
OBJEDNÁVKY NA DANÝ TÝDEN UZAVÍRÁME VŽDY V PONDĚLÍ RÁNO.
Platba se hradí řidiči v hotovosti nebo platební karou při převzetí.
Děkujeme za pochopení
Naše tradiční venkovská kuřata mají chutné, vyzrálé a šťavnaté maso s krásnou strukturou a nažloutlou barvou, nesrovnatelné s masem průmyslově chovaných brojlerů.
Proč jsme si k chovu vybrali právě toto kuřátko? Jedná se o pomalurostoucí, odolné, zdravé, nenáročné kuře, které na rozdíl od masného brojlera netrpí zdravotními problémy spojenými s obrovskými a překotnými přírustky váhy. Naše kuře je zařazeno na seznamu plemen vhodných k bio produkci.
Maso je maximálně vhodné i pro nejmenší děti.
Kuřata vykrmujeme dlouho a pozvolna, krmena jsou směsí obilných šrotů, především pšenice a kukuřice. Na konci výkrmu, který trvá až 100 dnů, se váha kuřat pohybuje v rozmezí mezi 1,5 a 2,7kg.
Samozřejmostí je strava prostá léčiv a hormonů.
Dbáme o maximální welfare našich zvířat. O kuřata se staráme s maximální péčí a ohledem na jejich přirozené potřeby.
V období od cca konce dubna do září (v závislosti na počasí) jsou kuřata ve chvíli, kdy jsou schopna vlastní termoregulace, přemístěna z odchovny do venkovního kurníku. Tam mají možnost pást se, hrabat, popelit se, hledat hmyz. Dostávají i ovoce, zeleninu a jiné dobroty na přilepšenou.
V období od října do března jsou kuřata vzhledem k velké citlivosti na chlad odchovávána v kryté vytápěné stodole, kde mají dostatek prostoru pro volný pohyb.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.